Iveco s-a înfiinţat în 1975 prin fuziunea a 5 companii din 3 ţări europene, având deschidere internațională încă de la început.

În 1975, 5 companii din 3 ţări europene (Italia, Franţa, Germania) au decis să se unească pentru a crea o nouă companie.
Prin intermediul achiziţiilor, alianţelor şi fuziunilor internaţionale, Iveco şi-a consolidat poziţia între liderii din domeniul transportului, astăzi având fabrici în Europa, China, India, Rusia, Turcia Australia, Argentina, Brazilia şi Africa de sud şi este prezent în peste 100 de ţări.
Iveco oferă produse care satisfac toate nevoile unui transport profesionist, gama sa de produse fiind una dintre cele mai vaste.

Iveco a fost întotdeauna leader în domeniul inovaţiilor, atât în ceea ce priveşte motoarele (este prima companie care a introdus turbo în gama de motoare diesel, prima companie care a adoptat motoarele Common Rail şi prima care a lansat vehiculele EuroV) şi în ceea ce priveşte vehiculele (a câştigat titlul de Camionul anului în 1992, 1993 şi 2003 şi Vanul anului în 2000).