IVECO și Hyundai Motor vor dezvolta împreună un vehicul electric

IVECO BUS, marca de autobuze urbane, interurbane și turistice a grupului Iveco (EXM: IVG), a câștigat cel mai mare contract pentru autobuze electrice din Italia până în prezent, pentru furnizarea a 411 vehicule electrice cu baterie către ATAC S.p.A. – Azienda per la mobilità, compania de transport public a capitalei Italiei.

Contractul, semnat astăzi, are o valoare de peste 300 de milioane de euro și face parte din planul strategic al ATAC de a oferi mobilitate tot mai durabilă, eficientă și accesibilă. Licitația include nu numai noile autobuze electrice, cu lungimi de 12 sau 18 metri, ci și un plan de mentenanță completă pe o perioadă de 10 ani pentru fiecare autobuz.

Primele livrări sunt așteptate până la sfârșitul anului 2024, iar toate celelalte autobuze urmează să fie livrate până la mijlocul anului 2026. Această investiție importantă demonstrează încrederea Romei în IVECO BUS pentru furnizarea de soluții viabile, ca unul dintre furnizorii de încredere ai ATAC.

Domenico Nucera, Președinte, Divizia de Autobuze, Iveco Group, a declarat: “Suntem extrem de mândri să fim un contribuitor cheie la tranziția Romei către o mobilitate mai verde și mai eficientă. Oferta noastră tot mai puternică în domeniul transportului electric de pasageri este recunoscută în întregul piață italiană, și la nivel internațional, confirmându-ne poziția de partener principal. Extinderea acesteia către capitala Italiei, ‘Orașul Etern’, este o modalitate potrivită de a începe anul 2024, după încheierea unui an foarte satisfăcător în ceea ce privește comenzile pentru IVECO BUS.”