IVECO și Hyundai Motor vor dezvolta împreună un vehicul electric

Compania Hyundai Motor și grupul Iveco (EXM: IVG) au anunțat astăzi semnarea unui acord de furnizare pentru un vehicul comercial ușor complet electric, cu marcă IVECO, destinat Europei, bazat pe platforma globală eLCV a Hyundai. Noul vehicul se va alătura gamei de vehicule comerciale ușoare electrice a grupului Iveco, completând portofoliul LCV al grupului alături de emblematicul IVECO Daily.

Ceremonia de semnare a acordului de furnizare, desfășurată la sediul Hyundai Motor Company din Seul, Coreea de Sud, a fost marcată de prezența lui Jaehoon Chang, președinte și CEO al Hyundai Motor Company, Ken Ramírez, vicepreședinte executiv și șef al Diviziei Globale de Vehicule Comerciale și Business-ului cu Hidrogen al Hyundai Motor Company, Gerrit Marx, CEO al grupului Iveco, și Luca Sra, președinte al Diviziei de Camioane a grupului Iveco.

Hyundai Motor și grupul Iveco au inițiat parteneriatul lor în martie 2022 și au obținut rezultate concrete în domeniul vehiculelor comerciale alimentate cu hidrogen, inclusiv co-dezvoltarea modelului eDAILY FCEV și lansarea autobuzului urban E-WAY FCEV. Noul acord nu doar semnifică extinderea parteneriatului lor pentru a include o gamă mai largă de produse prietenoase cu mediul, ci și subliniază angajamentul comun al ambelor companii de a accelera tranziția către mobilitatea și transportul neutre din punct de vedere al carbonului.

Vehiculul cu marcă IVECO va fi primul model destinat exportului care va utiliza noua platformă globală pentru vehiculele comerciale ușoare complet electrice (eLCV) de la Hyundai, o platformă EV globală dedicată vehiculelor comerciale cu o greutate totală maximă de la 2,5 tone la 3,5 tone. Platforma inovatoare integrează tehnologia de ultimă generație a Hyundai pentru vehiculele electrice cu un design cu podea joasă, care permite o utilizare îmbunătățită pentru încărcarea și transportul mărfurilor, fiind proiectată pentru a răspunde nevoilor emergente ale vehiculelor electrice specializate în piață.

În cadrul parteneriatului, Hyundai va produce și furniza șasiul cu marcă IVECO pentru piața europeană, iar grupul Iveco își va personaliza și distribui local vehiculele complete exclusiv prin canalele sale de vânzare. Noul produs al grupului Iveco bazat pe platforma globală eLCV de la Hyundai va fi lansat la IAA Transportation 2024, planificat să aibă loc între 16 și 22 septembrie 2024, la Hannover, Germania.

Luca Sra, președinte al Diviziei de Camioane a grupului Iveco, a declarat: „Parteneriatul unic dintre grupul Iveco și Hyundai Motor Company face un alt pas semnificativ înainte. Lansarea acestui nou vehicul complet electric este deosebit de entuziasmantă pentru piața europeană, unde distribuția și livrarea urbană și suburbană sunt misiuni cruciale pentru operatorii logistici. Suntem încrezători că acest acord nu va face doar să ne întărească oferta de produse, ci va aprofunda și relația noastră cu Hyundai, deschizând calea pentru proiecte colaborative continue care să promoveze o societate mai durabilă.”

„Suntem încântați să extindem și mai mult portofoliul de produse al parteneriatului nostru, valorificând noua noastră platformă pentru vehicule comerciale ușoare complet electrice”, a spus Ken Ramírez, vicepreședinte executiv și șef al Diviziei Globale de Vehicule Comerciale și Business-ului cu Hidrogen al Hyundai Motor Company. „Credem că platforma noastră globală eLCV, alături de expertiza grupului Iveco pe piața europeană, va fi o forță transformatoare pe piața de vehicule comerciale ușoare, contribuind la accelerarea unui viitor neutru din punct de vedere al carbonului în Europa.”